Maaltijdsalade (aardappel - groenten - vlees - ei)

De vorige dag hadden wij in onze avondmaaltijd o.a. gebakken roseval aardappelen, sperziebonen en braadworst. Er was nogal wat vsan alles over en van opwarmen ben ik niet zo'n voorstander. Zo dacht ik dus aan een maaltijdsalade met gebakken en geroosterde groenten.De aardappelen konden zondermeer gebruikt worden. Braadworst in dunne plakjes snijden gaat er ook best in en gestoomde sperziebonen vormen ook geen probleem.Verder toegevoegd:Kort op hete bakplaat gebakken blokjes courgette, afgekoeld.Trostomaat, van zaadlijsten ontdaan en klein gesneden.Rode paprika oppervlakkig geschroeid, gepeld en in dunne reepjes gesneden.Partjes hardgekookt eiBosui in ringetjes gesneden.Mayonaise en kappertjes.

Lees meer »

Tomaat en Mozzarella

De combinatie van Mozzarella en tomaat wordt vaak salade Caprese (salade uit Capri), dikwils ook in combinatie met pijnboompitten en verse baslilicum.

Lees meer »

Meloen met gedroogde ham

Meloen, in dit geval honeydew maar een cavaillon of cantaloup of charentais zijn evengoed voor dit gerecht te gebruiken, als ze maar goed rijp zijn en een fruitige zoete smaak hebben.

Lees meer »