Tea Brack

Tea brack was voor mij een onbekende en ik kwam er toevallig op toen ik zocht naar wat inspiratie op de website van Nigella Lawson. De foto van dit gebak wekte mijn nieuwsgierigheid, heb het recept doorgenomen en ben toen wat verder gaan googelen op dit gebak en dan merk je dat er gigantisch veel recepten voor bestaan. Dit kom ik steeds vaker tegen: waarom kende ik dat nog niet? Het blijkt in de culinaire traditie van de Britse eilanden en Ierland een hele bekende te zijn.Goed, ik heb van alles wat ik hierover gevonden heb een eigen recept gemaakt en ben zeer tevreden over het resultaat.

Lees meer »

Zeeuwse bolussen

Voor dit bijzondere gebak heb ik het recept van Rudolph van Veen, 24kitchen gebruikt. Er staan enkele recepten voor Zeeuwse bolussen op die site, ik gebruikte het recept Zeeuwse bolussen uit Zierikzee. Best wel bewerkelijk maar bijzonder de moeite waard!

Lees meer »

Antwerpse appelbollen

Op de eerste maandag na Drie Koningen = "Verloren Maandag", eten we in de provincie Antwerpen worstenbrood en appelbollen.In tegenstelling wat dikwijls in recepten wordt vermeld, worden Antwerpse appelbollen niet gemaakt met bladerdeeg. Voor Antwerps worstenbrood en appelbollen heeft men getoerd gistdeeg nodig, dat is brooddeeg die bewerkt wordt met boter zoals bladerdeeg. Als je in Antwerpen woont kun je maar beter naar de warme bakker lopen want die Antwerpse bakkers weten echt wel hoe je worstenbrood en appelbollen maakt. Als je niet in Antwerpen woont of je wil om een andere reden toch liever dit zelf maken, dan is het maken van getoerd gistdeeg een hele klus. Je kunt het je zelf wel een beetje gemakkelijker maker door kant en klaar croissantdeeg te gebruiken, je weet wel die rolletjes van Danone (of een ander merk).

Lees meer »