Stracciatella mousse van Shana Van Hoof

Soms vind ik van die recepten waar ik voor mijn smaak niets heb toe te voegen of te wijzigen. Deze heerlijke Stracciatella mousse van Shana's Foodblog  is daar een voorbeeld van. Een super gemakkelijk en echt lekker dessert!

Lees meer »

Pavlova

Volg het recept voor Franse meringues  en voeg samen met de poedersuiker sap van 1 limoen en 1 theelepel maïzena toe.

Lees meer »

Chocolademousse met Cointreau

Ik gebruik niet zo heel gemakkelijk gemaksproducten in de keuken. Ben zeker niet principieel tegen maar ik vind het gewoon leuk om zoveel mogelijk qua samenstelling en bereiding zelf de regie te voeren. Zo af en toe, wanneer ik de hoeveelheid werk in mijn keukenplanning onderschat heb, vind ik het wel fijn om even terug te kunnen vallen op gemaksproducten maar dan wil ik er toch iets eigens van maken. Zo ontdekte ik reeds jarenlang geleden de chocolademousse poeder van Callabaut en moest toen al direct toegeven dat het zelf beter maken nog niet zo gemakkelijk was. Waarom dan ook niet. Maar sindsdien is er ook de chocolademousse poeder van Dr. Oetker en eerlijk is eerlijk, ook die is van goede kwaliteit. Dus ik vind dat ik zulke producten zonder scrupules gerust kan gebruiken. Als je er maar een eigen toets aan geeft.

Lees meer »

Tofu chocoladedessert

Ik had het ook niet zelf bedacht om chocolademousse van tofu te maken. Wel was ik de afgelopen jaren al enkele keren het gerecht tegengekomen op Heel Holland bakt, restaurantkaarten, Pinterest, culinaire websites enz. Zo kwam ik er op om het dan ook maar eens te proberen. Een aantal recepten doorgenomen en er zo het mijne van gemaakt.

Lees meer »