Fish & chips

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 22:10

Deze Fish & chips zijn een eigen variant van het wereldbekende Britse gerecht. Als je het wilt doen zoals het hoort, dan haal je de vis door een beslag en wordt die gebakken in hete frituurolie. Dat doe ik hier niet om twee redenen: a) om het iets minder vet te houden in combinatie met de frieten en b) ik heb niet zoveel zin om direct na gebruik de frituurolie te verwijderen en de frituurpan helemaal schoon te maken na eenmalig gebruik. Dus, dan maar bakken in wat minder olie in de pan.

 

Ingrediënten:

Koolvisfilets
bloem
zout en cayennepeper
arachideolie
ijsbergsla
frieten
tartaarsaus

 

Bereiding:

Begin met de frieten, die vragen, als je ze vers maakt het meeste tijd. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van koelverse voorgebakken frieten of diepvriesfriet om af te bakken in frituurolie of ovenfriet of frieten voor de airfryer. Als je van deze laatste producten gebruik maakt, stem je de berreiding af op de bereidingstijd van de vis (dat is voor het afbakken van vers bereidde friet ook zo).
De tweede stap is het bereiden van de tartaarsaus.
Ijsbergsla in fijne reepjes snijden.
Zorg dat de visfilets goed droog gedept zijn (met keukenpapier) voor je ze gaat bereiden.
Meng zout en cayennepeper door de bloem en haal de visfilets door de bgekruide bloem.
Zorg dat je pan goed heet is voor je olie toevoegt, wacht enkele seconden voor je de visfilets in de pan doet zodat de olie ook goed heet is. Bak de koolvis aan beide zijden mooi bruin, temper het vuur en laat verder bakken, afhankelijk van de dikte van de filets reken je ongeveer 8 minuten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.