Tajine van kikkererwten, paprika, paksoi en bospeen

Gepubliceerd op 2 augustus 2023 om 15:26

 

Ingrediënten:

ui, bospeen, rode paprika, knoflook, komijn, Kikkererwten (gaar), zonnebloemolie of vloeibare margarine, bereidingsvocht van vleesribben uit de slowcooker (zie recept), peterselie

 

Bereiding:

Dit recept bestaat voor een deel uit restverwerking. De vorige dag heb ik vleesribben (varkensribbetjes/ spareribs) in de slowcooker bereid en dan houd je in de regel nogal wat stoofvocht over. Dat gooi ik als het even kan niet weg en zodoende heb ik het in dit recept gebruikt. Let er wel op dat er bij die bereiding ook suiker en specerijen zijn gebruikt en de smaak van je nieuwe bereiding zal beïnvloeden. Wil je dat liever niet, gebruik dan tomatenpulp (passata) en voeg extra kruiden en specerijen naar eigen voorkeur toe.

 

Groenten niet te klein snijden en met komijn in de hete vetstof aanfruiten (niet de groene bladeren van de paksoi, die houd je apart). Passata of bereidingsvocht toevoegen en 15 minuten zachtjes laten sudderen. Kikkererwten en versnipperde knoflook toevoegen en nog eens 10 minuten sudderen. Roer er gehakte peterselie doorheen en bak de paksoibalderen kort maar hevig in hete olie, geef dit apart bij de bereiding.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.