Thee, een nieuw begin

Gepubliceerd op 20 maart 2024 om 21:30

Sinds 1 januari 2024 beperk ik mijn gebruik van alcoholische dranken. Dit wordt geen pleidooi voor het afzweren van van wijn, bier of aperitieven of digestieven. Omdat ik al heel lang iedere dag bij de hoofdmaaltijd, één, twee, al naargelang de gelegenheid soms meerdere glazen nuttigde, ben ik sinds die eerste dag van januari overgegaan op het alternatief, de thee. Dat werd een hele studie en heel veel proeven en het boeit me enorm want thee is echt wel een waardig alternatief voor wijn bij een goed gerecht en als aperitief of als drank voor een goede sfeer en genot. Er valt ontzettend veel over thee te bespreken en dat ga ik hier ook doen, niet als deskundige, daar had ik dan wat eerder aan moeten beginnen maar als gebruiker en liefhebber. 

Een beetje vreemde ontwikkeling wel, want naast een liefhebber en gebruiker van o.a. wijn en bier ben ik ook een echte koffiegebruiker en van thee heb ik eigenlijk nooit echt een liefhebber of gebruiker geweest, tot 1 januari 2024 dan. 

In die eerste week heb ik me het fantastische boek over thee van Mariëlla Erkens aangeschaft: 'Thee de nuchtere neef van wijn' en nog iedere dag zit ik erin te neuzelen. Ook in die week ben ik naar de winkel van Simon Levelt in mijn stad gegaan voor een proefpakket, een aanrader, vooral in combinatie met het genoemde boek. Nu, een tiental weken verder, begin ik aardig wat inzicht te krijgen in de wereld van de thee en de mogelijkheden voor de combinatie van deze drank met gerechten. Aardig wat inzicht als echte leek wel te verstaan want je krijgt als snel door dat er zoveel soorten zijn, dat het bijna niet mogelijk is om alleen al de bekendste en de als 'betere' bekende soorten te proeven en drinken. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.