Tomatensoep

Gepubliceerd op 29 september 2023 om 22:04

In deze tomatensoep worden geen verse tomaten gebruikt om de eenvoudige reden dat deze vruchtgroenten nauwelijks kleur, geur of smaak afgeven bij de bereiding van een soep. Tomatenpuree, zo'n ouderwets product uit de voedingsindustrie is hier het product dat wel die typische geur, kleur en smaak van deze soep helpt tot stand te komen. Maar bovenal is de tomatensoep een groentensoep met tomatenpuree als een belangrijk bestanddeel.
Je kunt natuurlijk wel op het einde van de bereiding tomatenblokjes aan de soep toevoegen van verse tomaten of eventueel uit blik.

 

Ingrediënten:

Soepgroenten:
prei, wortel, soepselder, ui
boter
tomatenpuree
bloem
groentebouillon
laurier
zout en peper
eventueel een lepeltje suiker

 

Bereiding:

Groenten schoonmaken en snijden. De groenten moeten niet al te klein gesneden worden, de soep wordt later toch fijn gemaakt met de staafmixer.
De gesneden groenten zachtjes aanfruiten in boter, eigenlijk is het de groenten laten "zweten" i.p.v aanfruiten.
Na enkele minuten tomatenpuree toevoegen en nog enkele minuten verhitten. Dan enkele eetlepels bloem er doorroeren voor de binding en ook weer 2 minten zachtjes verhitten. De hoeveelheid bloem hangt af van de hoeveelheid groenten, hoe meer groenten je gebruikt hoe minder bloem er nodig is.
Bouillon en laurier toevoegen en 30 tot 40 minuten zachtjes laten koken. Laurier verwijderen en de soep fijnmaken met een staafmixer.
Op smaak brengen en afwerken met bijvoorbeeld gehakte peterselie, tomatenblokjes en een scheutje room.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.