Hamburger met kastanjechampignons en gedroogde pomodori

Gepubliceerd op 29 mei 2021 om 22:06

Het lijkt een eenvoudig gerecht maar als je de roma tomaten (pomodori) zelf droogt, ben je er wel een tijdje mee bezig. Maar dat hoeft natuurlijk niet.

Ingrediënten:

Hamburgers
boter
rode ui
kastanjechampignons
Pomodori (Roma tomaten) half gedroogd
laurierblad
peterselie
salie
zout en peper
vleesbouillon

 

Bereiding:

Je kunt de half gedroogde Pomodori kant en klaar kopen, hier heb ik ze zelf gedroogd door ze overlangs in twee te snijden, zaadlijsten verwijderd en 12 uur op de hoogste stand in de voedseldroger gelegd. Wat je over hebt kun je bewaren in olijfolie in een goed afgesloten potje met schroefdeksel.

Uien in halve ringen snijden en champignons in plakjes.

Hamburgers aan beide zijden kleuren in hete boter en verder op een laag vuurtje garen. Hamburgers zijn van rundsvlees, het beste is dat ze in de kern nog iets sappig blijven.

Haal de hamburgers uit de pan en houd ze warm in bijvoorbeeld aluminiumfolie.
In het braadvet van het vlees doe je nu de uien, champignons en tomaten. Laat goed kleuren en voeg dan vleesbouillon en laurierblad toe tot de groenten net iets onder staan. Laat enkele minuten sudderen. Intussen de kruiden fijnhakken.
Doe de kruiden bij de saus en laat nog één minuutje sudderen.
Bind de saus met enkele klontjes ijskoude boter. Dat doe je door de pan rond te draaien en wat op en neer schudden zodat de ijskoude boter langzaam smelt in de jus.
Op smaak brengen.

 

Hamburger Kastanjechampignons En Gedroogde Pomodori
PDF – 466,0 KB 155 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.