Aubergine, tomaat, paprika en sperziebonen met geroosterde kruidenbroodjes

Gepubliceerd op 19 april 2023 om 21:07

Ingrediënten:

Sperziebonen

ui

rode paprika

kerstomaten

tomatenblokjes

aubergine

olijfolie

oregano

Mirin

witte wijn

tomatenpuree

laurierblad

zout

wat chilivlokken

verse basilicum

 

 

De hoeveelheid verse groenten hangt af van het aantal eters, van Mirin gebruik je slechts twee tot drie eetlepels, witte wijn (of sake) een half wijnglas en tomatenblokjes om aan te vullen tot je voldoende stoofvocht hebt. Olijfolie, voldoende om de groenten in aan te fruiten maar minstens een bodem van je braadpan of tajine. Tomatenpuree, maximaal een halve eetlepel om de smaak en de kleur iets intenser te maken. Begin met een mespuntje chilivlokken en voeg toe naar smaak.

 

Sneetjes brood naar keuze (ik nam hier suurdesembrood van een dag oud)

Olijfolie

knoflook

verse oregano

peterselie

zout en peper

 

Bereiding:

Sperziebonen schoonmaken en vijf minuten in kokend licht gezouten water doen, afgieten en afspoelen onder koud water. Dit doe je om de mooie groene kleur te behouden. De boontjes zijn dan nog niet half gaar.

Aubergine in niet te kleine blokjes snijden, in een vergiet doen en bestrooien met zeezout (korrel). Tien minuten laten staan en dan afspoelen met koud water en goed laten uitlekken.

Paprika in niet te kleine blokjes snijden en kerstomaten halveren.

Alle groenten behalve de sperziebonen aanfruiten/ roerbakken in hete olie met wat oregano. Mirin, wijn, tomatenblokjes, tomatenpuree en laurier toevoegen en tegen het kookpunt aan brengen. Sperziebonen toevoegen en wat chilivlokken (let op, het gerecht wordt al gauw te scherp). Laat 15 minuten zachtjes sudderen en breng op smaak.

Werk af met wat basilicumblaadjes.

 

Geroosterde kruidenbroodjes:

Ovengrill op 200 graden.

Knoflookteentje(s) persen of heel fijn hakken.

Peterselie en oreganoblaadjes fijnhakken.

Olie mengen met de kruiden en zout en peper.

 

Gebruik een keukenkwastje om de sneetjes brood aan beide zijden met de kruidenolie in te smeren en leg op een bakplaat met keukenpapier.

Zet de broodjes onder de grill, blijf er bij en controleer regelamtig, draai ze een keer om en haal ze uit de oven als ze mooi gekleurd en licht krokant zijn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.