Brood Niamh pure sprouts

Gepubliceerd op 13 juli 2021 om 15:42

Dit keer een brood gebakken van een kant en klare broodmix. De samenstelling is nogal bijzonder, vandaar dat ik deze mix toch eens wilde proberen.

Niamh pure sprouts

Ingrediënten:

500 gram meel
320 gram water

 

Bereiding:

In de keukenmachine 10 minuten kneden.
2 X 40 minuten rijzen
In een voorverwarmde oven 35 minuten bakken bij 220 graden.

 

Het lukte mij niet om een soepele elastische deegbal te maken. Dat heb ik wel vaker met een meel waar mout is aan toegevoegd. Maar het eindresultaat oogt wel goed. En verder: het is niet direct mijn smaak.
De samenstelling van dit meel is wel heel bijzonder zoals de naam ook al aangeeft. Voor meer informatie hierover kun je terecht op de website van Niamh: https://niamhbaking.com/nl/
Ik bak al 35 jaar mijn eigen brood en ben niet zo'n voorstander van gebruiksklare broodmixen. Heel af en toe gebruik ik ze wel eens maar dat is toch zeldzaam.. Ik ben echter ook wel vatbaar voor de verleiding van verpakking en presentatie :))
Zo kwam ik aan dit product dat mij op de rekken van de supermarkt zat toe te lachen.
Nogmaals, het is een bijzonder product en velen zullen het bakresultaat lekker vinden maar ik houd het voortaan toch maar bij mijn zelf samengestelde brooddeeg.
Wat ik wel heel goed vind is dat er geen gebruik is gemaakt van palmolie zoals dat in veel gebruiksklare broodmixen wel het geval is. Op de verpakking wordt vermeld dat er raapzaadolie is gebruikt.

Niamh pure sprouts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.